Fiske i Stora Knäsjön

Fiske i Stora Knäsjön. Stora Knäsjön har en area på 0,743 kvadratkilometer och ligger 642,2 meter över havet. Stora Knäsjön avvattnas av vattendraget Knärån. Här finns ÖringRöding och Abborre. Det går bra att komma åt sjön från land.

Det finns slogbod att grilla i, ta med egen ved för säkerhets skull om det inte skulle finnas. Fiske efter röding är som bäst på våren och hösten, öringen och abborren går att få året om. Det vanligaste sättet att fiska på i Knäsjön är långedrag, dvs. att man har rev på ca: 1 meter med skedar på och en krok med mask man släpar efter båten, ett mycket effektivt fiske, annars funkar det mycket bra med spinnare, fluga och skeddrag..

Här finns även ställe att lägga i båten, man kan backa ner trailer eller släp direkt i sjön. Stora Knäsjön ligger nästan på 700 meter över havet, det är en annan natur där uppe än nere i Älvdalen. Vänligen respektera måtten på fisken. I Knäsjön har öringen en naturlig tillväxt. Bredvid ligger Lilla Knäsjön den håller också naturlig tillväxt på öring, det går en å mellan sjöarna som det råder fiskeförbud i jämt.

Bilder om fisket i Älvdalen

Satelit Karta på Stoa Knäsjön

Klicka på länken för info om fiskebestämmelser för tex vilka tider på året man får fiska och vilka som säljer fiskekort

.